General Terms | Dunav 41

Общи условия за ползване на електронен магазин и система за резервации


Уважаеми потребители, настоящите Общи условия представляват споразумение между нас и теб относно използването на електронния магазин http://dunav41.com, с които те молим да се запознаеш преди да направиш своята поръчка, тъй като със зареждането на страницата http://dunav41.com и нейните поддомейни, с натискането на бутон, картинка, линк, намиращи се на сайта http://dunav41.com, ние ще приемем, че се съгласяваш с настоящите Общи условия. Молим да имаш предвид, че Общите условия са съобразени с действащото законодателство и разпоредбите на Закона за защита на потребителите.

Сайтът http://dunav41.com, на който е разположен електронния магазин и системата за резервации, се администрира от Семпличе ЕООД.

 

Семпличе ЕООД

ЕИК: 202010582

Управител: Вера Георгиева Георгиева

Седалище и адрес на управление:  гр. София, р-н Възраждане, ул. Цар Самуил, 80, ет. 2

Имейл адрес: hello@dunav41.com, телефон: 0888 149 047

 

Предмет на Общите условия

Настоящите Общи условия представляват споразумение между нас относно  използването  на електронния магазин за продажба на поръчките, направени от клиента (наричан по-нататък „Теб“ „Клиента“ „Клиентът“ ‘‘Потребителят‘‘ ) към Семпличе ЕООД (наричано по-нататък за кратко „ Семпличе „Нас“, „Ние“, ‘‘Доставчикът‘‘), и сайта http://dunav41.com и неговите поддомейни, мобилната версия или мобилното приложение, или по телефона.

 

I.Условия за използване на електронния магазин:

1. Поръчки на стоки:

1.1. Поръчки могат да бъдат правени само от лица, навършили 18 години, които са посочили адрес на пребиваване или друг адрес в България (с изключение на офис на куриерските фирми, които са наш партньор).

1.2. Можеш да направите своята поръчка онлайн като: се регистрираш като потребител или да направиш поръчка без регистрация. След като завършиш твоята поръчка, ще получиш потвърждение по имейла, зададен от теб.

1.3. При поръчка, независимо дали се регистрираш като потребител, или не,  трябва да посочиш:

 • валиден адрес на електронна поща;
 • вярно попълнен адрес за доставка на стоката;
 • вярно попълнени данни за контакт – три имена и телефон за връзка.

1.4. Като клиент отговаряш за това всички предоставени от теб данни да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката.

1.5. Добавянето на една стока в количката за покупки не води до регистрация на поръчката и автоматично запазване на стоката, т.е. ти трябва да завършиш твоята поръчка, за да се счита тя за регистрирана.

1.6. Ако поради някаква причина не можем да изпълним поръчката, ще те уведомим при първа възможност.

 1.7. С регистрирането на поръчката, ти даваш съгласие  да изпратим потвърждение на обявения от теб имейл.

 1.8. Имаме  право да откажем да изпълним (да анулираме) твоята поръчка, ако са предоставени грешни данни или са допуснати технически грешки при регистрацията или при самата поръчка на стоката.

2. Резервации за събития:

2.1. Резервации могат да бъдат правени само от лица, навършили 18 години, които са посочили адрес на пребиваване или друг адрес в България (с изключение на офис на куриерските фирми, които са наш партньор).

2.2. Можеш да направиш своята резервация онлайн като: се регистрираш като потребител или да направиш резервация без регистрация. След като завършиш твоята резервация, ще получиш потвърждение по имейла, зададен от теб.

2.3. При резервация, независимо дали се регистрираш като потребител, или не, трябва да посочиш:

 • валиден адрес на електронна поща;
 • вярно попълнени данни за контакт – три имена и телефон за връзка.

2.4. Като клиент отговаряш за това всички предоставени от теб данни да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката.

2.5. Резервацията за събитие не води до регистрация и не гарантира твоето място, преди да направиш плащане по банков път.

2.6. Ако поради някаква причина не можем да изпълним твоята резервация, ще те уведомим при първа възможност.

2.7. С натискането на бутона “Резервирай”, ти даваш съгласие да изпратим потвърждение на обявения от теб имейл, в който се съдържа информация за резервацията ти и детайли за твоето плащане.

2.8. Имаме  право да откажем да изпълним (да анулираме) твоята резервация, ако са предоставени грешни данни или са допуснати технически грешки при регистрацията или при самата поръчка на стоката.

II. Права и задължения:

3. Права и задължения на доставчика:

3.1. Доставчикът е задължен за следното:

 • Да публикува на адрес  http://dunav41.com продуктите и услугите, продавани от Семпличе ЕООД, като посочва точно и вярно тяхната цена с ДДС. Всички цени в сайта са с включен ДДС, като следва да се има предвид, че обявената цена на сайта не включва разходите за доставка.
 • Да публикува информация за модела и характеристиките на произведените от него продукти, както и дата и час на провеждане за предоставяните услуги единствено с цел подпомагане потребителя да направи информиран избор относно покупката.

3.2. Доставчикът има право:

 • Да променя едностранно цените на предлаганите от него продукти и услуги, начина на доставка и начина на плащане, както и дизайна на сайта. В случай, че поради горните промени се засягат по някакъв начин вече направени поръчки или регистрации за събития от страна на потребител, които са в процес на обработка,  доставчикът е длъжен да го уведоми в най-кратък срок, за да може потребителят да прецени дали все още желае да извърши поръчката. Потребителят от своя страна е длъжен да следи на сайта за извършените промени.
 • Да откаже да изпълни дадена поръчка (да анулира такава), в случай, че потребителят е предоставил грешни данни или е допуснал техническа грешка при регистрацията или при самата поръчка на стоката.

4. Права и задължения на потребителя

4.1. Потребителят има следните права:

 • Право на регистрация и създаване на потребителски профил при спазване изискванията за достъп;
 • Право на корекция на предоставените от него данни;
 • Правата, които му предоставя Законът за защита на потребителите и които са предмет на разглеждане в графи: Гаранции, Рекламация и Отказ от договор.

4.2. Потребителят има следните задължения:

 • Задължение за предоставяне на вярна, точна и пълна информация относно данните, необходими за създаване на потребителски профил/извършване на поръчка, и по-конкретно: телефон за контакт, валиден имейл адрес и адрес за доставка;
 • Задължение за заплащане на поръчаната стока, както и заплащане на разходите за доставка, освен ако поради някаква причина разходите за доставка се поемат от доставчика;
 • Задължение за заплащане на дадена резервация;
 • Задължение за спазване на установения ред за направа на рекламации и отказ от договора, публикувани на сайта и посочени по-долу.

5. Начин на плащане:

Възможният начин на плащане е с банков превод на Семпличе ЕООД
IBAN: BG51STSA93001527571856, БАНКА ДСК, BIC: STSABGSF и наложен платеж само за физически стоки – плащане в брой на куриера при доставката. При използване на плащане с наложен платеж, ти заплащаш на куриера (наш партньор), с който имаме сключено споразумение за изплащане на наложен платеж.

6. Доставка:

6.1. Доставчикът се задължава да изпрати поръчката след направено потвърждение по имейл. След успешно регистрирана поръчка ще се свържем с теб в работното ни време от 10:00 до 16:00 ч. от понеделник до петък. Ако поръчката ти е направена след 16:00 ч. в петък или през почивните дни, ние ще се свържем с теб в първия работен ден.

6.2. След потвърждение на поръчката, започва нейната обработка.  Срокът за доставка е до 3 работни дни, ако поръчаният артикул/материали за изработката му са налични в нашия склад. Ако продуктът/материалите за изработката не са налични, ще се свържем с теб, за да те информираме какъв е очакваният нов срок за доставка. В случай, че времето за доставка не те удовлетворява, можеш да отмениш поръчката си.

6.3. Доставчикът изпраща поръчката със следните куриерски фирми: Speedy или Еконт, като сумата варира спрямо стойността на наложения платеж, тежестта на твоята пратка, както и от населеното място.

7. Връщане и замяна на стока:

7.1 Клиентът има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на поръчката, единствено при условие, че не е персонализиран със символи или по друг начин артикул, няма следи от употреба като зацапване и прокъсване.

7.2. В случай, че получиш продукт, който не съответства на поръчаното от теб, можеш да направиш рекламация, като несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

 • производствени дефекти на стоката
 • изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;

7.3. Рекламация може да предявиш като ни пишеш на имейл: hello@dunav41.com

7.4. Връщането на стоката при рекламация, с изключение на констатирани липси на стоката, се осъществява при следните условия:

 • Оригинален търговски вид;
 • Да не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;
 • Запазена оригинална опаковка и етикет.

7.5. При замяна на стоки по рекламация транспортните разходи са за сметка на търговеца и в двете посоки, ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин. 

7.6. Адрес за връщане на пратка: гр. София, ул. Дунав 41, етаж 1 след предварителна уговорка.

8. Отказ от участие в събитие:

8.1 Клиентът има право на откаже своята регистрация за събитие в срок до три работни дни преди провеждането на самото събитие. Заплатената сума за своето участие може да използва в срок от три месеца за друго събитие или продукт от нашия електронен магазин.

8.2. В случай на кратко известие (по-малко от 72 часа преди началния час на събитието), те насърчаваме да предоставиш мястото си на свой близък или заинтересован познат, тъй като няма да имаме възможност да те компенсираме.

8.2. Отказ от участие (или промяна на името на участника) може да заявиш като ни пишеш на имейл: hello@dunav41.com

8.3. Невъзможност за участие по наша вина, в случаите, в които:

 • Има промяна в деня и/или часа на провеждане;
 • Промяна на мястото на провеждане;
 • Промяна на водещия.

При настъпване на такива промени, ще се свържем с теб във възможно най-кратък срок. В случай че не можеш да вземеш участие, сумата за твоята регистрация ще бъде възстановена по банков път в срок от 7 работни дни.

 

III. Алтернативно решаване на спорове

На 09.01.2016 г. започва да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) – нейният адрес е https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=EN .Платформата предлага на потребителите и търговците в рамките на ЕС възможността да направят опит и да постигнат извънсъдебно уреждане на жалбите, произтичащи от онлайн покупки. Тази платформа за еднократно въвеждане на жалби е лесен и интерактивен уеб сайт, който е безплатен и достъпен на всички официални езици на ЕС. Използвайки платформата, потребителят и търговецът могат да намерят съответния орган за решаване на спора и след това да преминат през процеса за намиране на решение на жалбата на потребителя. Платформата е достъпна тук: http://ec.europa.eu/odr.  Новите правила за алтернативно решаване на спорове (АРС) и за онлайн решаване на спорове (ОРС) имат за цел засилването на използването на АРС схеми в ЕС, давайки на потребителите бърз, евтин и неформален начин за разрешаване на спорове с търговци, като алтернатива на често дългите съдебни процедури.

За всички други неописани в тези условия казуси важат Законите на РБългария.


Условията са последно обновени: 29 април 2024