Напра̀ви и самонапра̀ви | Dunav 41

65cb2a6e0fb4d4581264dc9b

Какво да очаквате?

Събитие, което ще фокусира вниманието на своите гости върху ключовите ценности за устойчивост в изграждане на убедителна визуална идентичност. В първия ден на пролетта на Дунав 41 ще бъде създадена атмосфера, която ще цели отключване на сетивата, в която осъзнато ще се направи опит да се “забави” времето с методи и техники за базиран на емпатия живот. Ритуалът за бавно, споделено хранене ще събере присъстващите на вечеря, подготвена специално за събитието от зехтинения сомелиер Анна Петкова. Стилистът Радостина Радичкова – Роди ще запознае гостите с физикалисткото разбиране за сомата като жива, чувствителна, възприемаща, динамична материя, която потребява модния продукт като развива индивидуалния си външен вид и личен стил. С лекцията – презентация на тема “Мислене през модата: протеза, трансгресия, личен стил” и досег до модни обекти станали емблематични за история на модата, дизайн на Martin Margiela, Ann Demeulemeester, Rei Kawakubo за Comme des Garcons, Rick Owens, Cecilie Bahnsen, Balenciaga и нейни собствени модели дрехи от колекцията и “3” Rody Radichkov от 2008 г., ще се предизвика тактилното на всеки от присъстващите с възможност дрехите, аксесоарите и обувките да бъдат докосвани, обличани, пробвани, преобличани на живо от всеки един от тях. Идеята е да се усети на живо връзката между начина, по който една дреха изглежда върху тялото и чувството, което поражда у носещия я като двупосочна и задаваща зависимостта, при която колкото по-добре човек се чувства в своето облекло, толкова по-добре изглежда, а колкото по-добре изглежда, толкова по-добре се чувства в него. 

Специални гости

Специален гост на събитието ще бъде Ясен Згуровски – Julieta Intergalactica, през чиято личност и ролята на преобличането ще бъде представен антропологичния проблем на модата, който конструира идентичността и културния проблем, който въвежда естетичното като ежедневна практика в съвременния живот. Галя Йотова ще потърси фотографския образ далеч отвъд двуизмерният еквивалент на новия моден формат на обличане превръщащ всяка дреха просто в съдържание, готово за консумация, а всяко изображение като част от каталог с подобни, подведени под общ хаштаг. В рамките на три астрономически часа преживяването ще създаде общност, където да се насърчи нова връзка между различните социални роли в полето на модата; ще потенциира емпатия, или способността да се споделя това, което чувства другия и това разбиране да бъде разпознато като част от връзка с по-голяма система.
 


Радостина Радичкова е завършила философия и културология в Софийския университет. Вече 26 години работи като стилист в областта на модата и продуктовия дизайн; има патентована марка Rody Radichkov. Работила е като стайлинг консултант; била е стилист на множество телевизионни предавания и сериали, музикални клипове, едиториали за различни списания, както и креативен директор на магазин за продуктов дизайн. През 2016 г. печели наградата “Жена на годината”, категория личен стил, на сп. Grazia.
 

Публикация “Бурята : постановка, подготвена като диаграма”
 

Напра̀ви и самонапра̀ви

Кой е вашият персонален ДНК код в полето на модата? | Специално събитие | Продължителност: 3 часа | Включва вечеря (седем ключа на масата) и вино

BGN

Дунав 41

Изпрати запитване
Дарина
Думи, за да се откриеш

Ателие по терапевтично писане | Продължителност: 2 часа | Включва топли напитки, сладки и вода

70 BGN
Играй, твори, учи - Опознавателна среща

Настолни игри | Upcycle Workshop | Среща с екипа

Безплатно
Играй, твори, учи

Настолни игри | Творчески работилници | Образователни разходки | Вдъхновяващи срещи

Безплатно